Lidt om kartoflerne fra Elling Grønt:
Kartoflerne fra Elling Grønt er helt specielle. Jorden de er dyrket i, kaldes en lerblandet sandjord som er ekstra næringsrig og i forhold til andre steder hvor man typisk dyrker i en let sandjord, giver det kartoflerne en helt speciel unik smag. Jorden er lidt tungere at arbejde med og det giver lidt mere arbejde når der tages kartofler op. Derfor er en stor del af alle kartofler nænsomt høstet i hånden (uden maskine)
Grønkål, rød grønkål, Palmekål: sommer og efterår anbefaler vi at lave en sprød salat af en eller flere slags kål. Snit kålen fint eller groft alt efter smag og tilsæt hakkede mandler eller nødder, tranebær og æbler. Ønskes en mere blød salat kan der tilsættes en dressing der indeholder eddike eller citron.
Savoykål…hvad skal vi med det? Jo, Savoykål er en super lækker efterårs kål. En del fyldigere smag end eks. spidskål. Den er super lækker som fintsnittede strimler i wok retter eller generelt lynstegning på panden med karry og hvidløg. Fintsnittet i en suppe giver den også en virkelig god smag!! Rig på C-vitamin og magnesium
Hokkaido: Er især kendt som hoved ingrediens i hokkaidosuppe. Men kan bruges både som “pomfritter” hvor den bliver blødere end almindelige grøntsagsfritter, – som mos eller…. ja kun fantasien sætter grænser. Den er fyldt med c-vitamin, jern, Beta-caroten og andre gode vitaminer og næringsstoffer.
Fennikel Kan med sin lakridsagtige smag give noget lækker friskhed til salaten! Og særdels oplagt som snack-grønt evt. med dip til. Smagen dæmpes ved tilberedning men kan buges i mange varme retter.
Bladbeder Kan stå ude på marken længe og er derfor en god erstatning for spinat, da man kan høste af den langt hen på efteråret. Med sine store grønne blade er den god til stuvninger. Stilken kan man også bruge til andre varme retter. Bladbeder har ikke nogen særlig kraftig smag. Indeholder A og C vitamin og jern
Skorzonerrod
Skorzonerrødder afgiver ligesom mælkebøtter en mælkehvid saft, når den skælles. Når den er skrællet er det en god idé at lægge den i vand med lidt citron, da den ellers hurtig bliver brun. Ligesom ved rødbeder er det nemmere at fjerne skrællen, hvis roden koges først.
Traditionelt er skorzonerrod anvendt som et tilbehør til supper, sammenkogte retter eller kødretter